Museum De Tien Malen

Museum De Tien Malen

Expositie Bosbouwcultuur in Putten

Vanaf 1 april 2016 is er een tijdelijke expositie in het historisch museum De Tien Malen die je laat kennismaken met de Bosbouwcultuur in Putten, in het bijzonder zal de geschiedenis van het Landgoed Schovenhorst aandacht krijgen. 

De expositie toont o.a. informatie over de geschiedenis van de Bosbouwcultuur en de attributen die gebruikt werden in de bosbouw zoals gereedschappen en meetinstrumenten. Ook is het mogelijk een educatieve wandelroute te lopen door het Kleine Pinetum waarbij je boomsoorten mag raden aan de hand van boomschors, de hoogte kunt bereken van een boom en de leeftijd van een boom weet te achterhalen. Een bezoek aan de expositie en Landgoed Schovenhorst is ook leuk met je (klein)kinderen!

Het Historisch Museum De Tien Malen geeft een beeld weer van de steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het museum huisvest een grote collectie archeologische vondsten uit de oertijd zoals vuurstenen klingen, mesjes, schrappers en stenen bijlen. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke - en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Hoe leefde ‘de Puttenaar’ in een tijd zonder stromend water en elektriciteit?

Communicatiebureau Spirion